Kurkkukeitto

Kurkkukeitto

Lisätty: 1 Heinäkuu 2014

Kuvaus: 1 - 2 sipulia 1 - 2 valkosipulinkynttä 2 herkkukurkkua 1 tuore kurkku rypsiöljyä 0,25 tl rouhittua maustepippuria 8 - 10 dl kasvislientä (suolaa) 2 tl hunajaa 2 - 3 tl kurkumaa hienonnettua persiljaa hienonnettua kirveliä tai basilikaa Lisäksi: kevytkermaviiliä tai -ranskankermaa Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi herkkukurkut ja tuore kurkku. Kuullota kuumassa öljyssä sipulisilppuja kattilan pohjalla. Lisää herkkukurkut ja kääntele pari minuuttia. Mausta pippurilla. Kaada kattilaan kasvisliemi. Liemen määrä riippuu siitä, kuinka paljon kurkuista irtoaa nestettä. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää suikaloitu tuorekurkku. Jos keitto tuntuu liian sakealta, lisää nestettä. Mausta hunajalla ja kurkumalla. Kurkuma antaa keitolle kellertävän värin. Tarkista maku ja nosta tarjolle. Ripottele pinnalle persiljaa ja kirveliä tai basilikaa. Lisää kermaviiliätai ranskankermaa jokaisen annoksen pinnalle juuri ennen tarjoilua. (Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry)

Avainsanoja: kurkku, keitto