kurkkua

kurkkua

Lisätty: 8 Toukokuu 2015

Avainsanoja: kurkku

kurkkua

kurkkua

Lisätty: 8 Toukokuu 2015

Avainsanoja: kurkku

Kurkkukeitto

Kurkkukeitto

Lisätty: 1 Heinäkuu 2014

Kuvaus: 1 - 2 sipulia 1 - 2 valkosipulinkynttä 2 herkkukurkkua 1 tuore kurkku rypsiöljyä 0,25 tl rouhittua maustepippuria 8 - 10 dl kasvislientä (suolaa) 2 tl hunajaa 2 - 3 tl kurkumaa hienonnettua persiljaa hienonnettua kirveliä tai basilikaa Lisäksi: kevytkermaviiliä tai -ranskankermaa Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi herkkukurkut ja tuore kurkku. Kuullota kuumassa öljyssä sipulisilppuja kattilan pohjalla. Lisää herkkukurkut ja kääntele pari minuuttia. Mausta pippurilla. Kaada kattilaan kasvisliemi. Liemen määrä riippuu siitä, kuinka paljon kurkuista irtoaa nestettä. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää suikaloitu tuorekurkku. Jos keitto tuntuu liian sakealta, lisää nestettä. Mausta hunajalla ja kurkumalla. Kurkuma antaa keitolle kellertävän värin. Tarkista maku ja nosta tarjolle. Ripottele pinnalle persiljaa ja kirveliä tai basilikaa. Lisää kermaviiliätai ranskankermaa jokaisen annoksen pinnalle juuri ennen tarjoilua. (Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry)

Avainsanoja: kurkku, keitto

Kurkkulassi

Kurkkulassi

Lisätty: 1 Heinäkuu 2014

Kuvaus: puolikas kurkku 5 mintunlehteä 5 basilikanlehtieä 0,5 tl jauhettua juustokuminaa (1 tl raastettua tuoretta inkivääriä) ripaus suolaa 6 dl piimää (kylmää vettä) Koristeeksi: mintunlehtiä Raasta kurkku hienoksi raasteeksi kulhoon, jotta saat kurkun nesteenkin talteen. Hienonna mintun- ja basilikanlehdet mahdollisimman pieniksi ja lisää kurkkuraasteeseen. Mausta seos juustokuminalla, inkiväärillä ja suolalla. Sekoita joukkoon piimä. Jos seos on liian paksua juotavaksi, ohenna jääkylmällä vedellä. Kaada laseihin, koristele mintunlehdillä ja tarjoa. Vinkki: Sekoita juoman sekaan pari lusikallista ruisleseitä ja vehnänalkioita. Hyvää tekevä aamu- tai välipalajuoma on valmis. (Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry)

Avainsanoja: kurkku, lassi

Kurkkumaustekakku

Kurkkumaustekakku

Lisätty: 1 Heinäkuu 2014

Kuvaus: 2 munaa 2 dl sokeria 3 dl kuutioitua kurkkua 3 dl vehnäjauhoja 1 tl kanelia 1 rkl kardemummaa 2 tl vaniljasokeria 2 tl leivinjauhetta 0,5 dl rouhittuja saksanpähkinöitä 1,25 dl pullomargariinia Voitele ja korppujauhota pitkänomainen kakku- /leipävuoka. Kuutioi kurkku pieniksi kuutioiksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon kurkkukuutiot. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita vähin erin käännellen munavaahtoon. Lisää lopuksi pullomargariini. Paista kakkua 175 asteessa 50 - 60 minuuttia. Vinkki: Voit koristella kakun pinnan niin, että kiehautat tilkan vettä kattilassa, lisäät hillosokeria ja pieniä kurkkukuutioita, kuumennat ja lusikoit seosta hyytymään kakun pintaan. (Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry)

Avainsanoja: kurkku, kakku