Kurkkulassi

Kurkkulassi

Lisätty: 1 Heinäkuu 2014

Kuvaus: puolikas kurkku 5 mintunlehteä 5 basilikanlehtieä 0,5 tl jauhettua juustokuminaa (1 tl raastettua tuoretta inkivääriä) ripaus suolaa 6 dl piimää (kylmää vettä) Koristeeksi: mintunlehtiä Raasta kurkku hienoksi raasteeksi kulhoon, jotta saat kurkun nesteenkin talteen. Hienonna mintun- ja basilikanlehdet mahdollisimman pieniksi ja lisää kurkkuraasteeseen. Mausta seos juustokuminalla, inkiväärillä ja suolalla. Sekoita joukkoon piimä. Jos seos on liian paksua juotavaksi, ohenna jääkylmällä vedellä. Kaada laseihin, koristele mintunlehdillä ja tarjoa. Vinkki: Sekoita juoman sekaan pari lusikallista ruisleseitä ja vehnänalkioita. Hyvää tekevä aamu- tai välipalajuoma on valmis. (Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry)

Avainsanoja: kurkku, lassi