Kurkkuja kasvihuoneessa

Kurkkuja kasvihuoneessa

Lisätty: 1 Heinäkuu 2014

Ilmakuva Kannuksen Kauppapuutarha

Ilmakuva Kannuksen Kauppapuutarha

Lisätty: 1 Heinäkuu 2014

Yrittäjiä kahdessa sukupolvessa

Yrittäjiä kahdessa sukupolvessa

Lisätty: 1 Heinäkuu 2014

Kurkkunauha

Kurkkunauha

Lisätty: 1 Heinäkuu 2014

Kuvaus: 3 kurkkua 1 tl suolaa 1 tuore punainen chili 3 - 4 valkosipulin kynttä 0,5 dl tuoretta korianteria hienonnettuna 0,5 dl seesaminsiemeniä paahdettuna 2 tl hunajaa 1 rkl soijakastiketta 2 dl maustamatonta jogurttia Höylää kurkuista juustohöylällä tai kuorimaveitsellä pitkiä nauhoja. Ripottele kurkkunauhojen päälle suola, sekoita ja anna vetäytyä vähintään puoli tuntia. Valuta kurkuista irronnut neste pois. Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili, valkosipulin kynnet ja korianteri. Kuumenna paistinpannu ja paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla. Sekoita hunaja, soija, jogurtti, chili, korianteri ja jäähtyneet seesaminsiemenet keskenään. Kaada seos kurkkunauhojen päälle ja sekoita kevyesti. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua. (Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry)

Avainsanoja: kurkku, jogurtti

Kurkkumaustekakku

Kurkkumaustekakku

Lisätty: 1 Heinäkuu 2014

Kuvaus: 2 munaa 2 dl sokeria 3 dl kuutioitua kurkkua 3 dl vehnäjauhoja 1 tl kanelia 1 rkl kardemummaa 2 tl vaniljasokeria 2 tl leivinjauhetta 0,5 dl rouhittuja saksanpähkinöitä 1,25 dl pullomargariinia Voitele ja korppujauhota pitkänomainen kakku- /leipävuoka. Kuutioi kurkku pieniksi kuutioiksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon kurkkukuutiot. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita vähin erin käännellen munavaahtoon. Lisää lopuksi pullomargariini. Paista kakkua 175 asteessa 50 - 60 minuuttia. Vinkki: Voit koristella kakun pinnan niin, että kiehautat tilkan vettä kattilassa, lisäät hillosokeria ja pieniä kurkkukuutioita, kuumennat ja lusikoit seosta hyytymään kakun pintaan. (Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry)

Avainsanoja: kurkku, kakku

Kurkkulassi

Kurkkulassi

Lisätty: 1 Heinäkuu 2014

Kuvaus: puolikas kurkku 5 mintunlehteä 5 basilikanlehtieä 0,5 tl jauhettua juustokuminaa (1 tl raastettua tuoretta inkivääriä) ripaus suolaa 6 dl piimää (kylmää vettä) Koristeeksi: mintunlehtiä Raasta kurkku hienoksi raasteeksi kulhoon, jotta saat kurkun nesteenkin talteen. Hienonna mintun- ja basilikanlehdet mahdollisimman pieniksi ja lisää kurkkuraasteeseen. Mausta seos juustokuminalla, inkiväärillä ja suolalla. Sekoita joukkoon piimä. Jos seos on liian paksua juotavaksi, ohenna jääkylmällä vedellä. Kaada laseihin, koristele mintunlehdillä ja tarjoa. Vinkki: Sekoita juoman sekaan pari lusikallista ruisleseitä ja vehnänalkioita. Hyvää tekevä aamu- tai välipalajuoma on valmis. (Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry)

Avainsanoja: kurkku, lassi

Kurkkukeitto

Kurkkukeitto

Lisätty: 1 Heinäkuu 2014

Kuvaus: 1 - 2 sipulia 1 - 2 valkosipulinkynttä 2 herkkukurkkua 1 tuore kurkku rypsiöljyä 0,25 tl rouhittua maustepippuria 8 - 10 dl kasvislientä (suolaa) 2 tl hunajaa 2 - 3 tl kurkumaa hienonnettua persiljaa hienonnettua kirveliä tai basilikaa Lisäksi: kevytkermaviiliä tai -ranskankermaa Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi herkkukurkut ja tuore kurkku. Kuullota kuumassa öljyssä sipulisilppuja kattilan pohjalla. Lisää herkkukurkut ja kääntele pari minuuttia. Mausta pippurilla. Kaada kattilaan kasvisliemi. Liemen määrä riippuu siitä, kuinka paljon kurkuista irtoaa nestettä. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää suikaloitu tuorekurkku. Jos keitto tuntuu liian sakealta, lisää nestettä. Mausta hunajalla ja kurkumalla. Kurkuma antaa keitolle kellertävän värin. Tarkista maku ja nosta tarjolle. Ripottele pinnalle persiljaa ja kirveliä tai basilikaa. Lisää kermaviiliätai ranskankermaa jokaisen annoksen pinnalle juuri ennen tarjoilua. (Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry)

Avainsanoja: kurkku, keitto